Tien weken lang hebben we genoten van de inspirerende, enthousiaste lessen van onze schoolschrijver Rian Visser. Kinderen hebben werk bijgehouden in een speciale map en enkelen hebben dit werk zelfs uit hun hoofd voorgedragen tijdens de viering. Na schooltijd gaf Rian nog extra workshops in de Talentenklas, waar kinderen hun eigen boek hebben gemaakt.

Afgelopen dinsdag vertrokken de middenbouw en schakelklas met de cultuurbus naar Stadsschouwburg om feestelijk afscheid te nemen van onze schoolschrijver. Het theater zelf was al heel indrukwekkend, met prachtige trappen en rood tapijt. Rian liet een app zien van haar prentenboek Het Toverstokje. In het boek zelf schudt het hele huis door elkaar, wat op de app ook echt te zien en zelfs te doen is. Via de app store is deze app te downloaden voor tablet en smartphone. Voor kinderen in de onder- en middenbouw een echte aanrader, maar ook de aanwezige bovenbouwkinderen, leerkrachten en ouders vonden het grappig om te zien!

Na deze demonstratie vertrokken we naar de Rabozaal voor het geweldige theaterstuk Mees Kees. De schrijfster van dit boek, Mirjam Oldenhave, vertelde het hele verhaal uit haar hoofd terwijl de tekenaar Rick de Haas live illustreerde! Zelfs het combo deed mee en viel in de rol van Dreus, Jackie, Sep, Tobias en Rachida. Het publiek kreeg vaak ook een rol, om mee te zingen en mee te doen aan een fantastische topo-quiz.

Vandaag nam Rian afscheid van onze school. We hebben veel van haar geleerd en we zullen haar missen!