Atlantis heeft vrijdag uitgebreid het vijftigjarig jubileum van de school gevierd. De hele dag stond in het teken van helden. Dat bleek erg toepasselijk. Dankzij de inzet van veel ouders, huidige èn oud-teamleden en natuurlijk onze kinderen was het een erg geslaagde dag. We zijn ze daar erg dankbaar voor.

De dag begon met een Vossenjacht door de wijk. In groepjes gingen de als held verklede kinderen op zoek naar de helden van Atlantis. Onderweg kwamen ze onder meer Mega Mindy, Pipi Langkous, Vincent van Gogh en natuurlijk Visser ’t Hooft tegen. Het doel van de Vossenjacht was om puzzelstukjes te verzamelen. Terug op school bleken een paar stukjes te ontbreken. Gelukkig had meester Bram, als de held Brambo, ontdekt dat de heks Kaat deze stukjes had gestolen. Kaat is zeker geen held. Ieder jaar op werkweek in Bladel weten de kinderen van Atlantis haar weer te verslaan. Brambo heeft de puzzelstukjes stiekem afgepakt en zo werd de puzzel toch compleet. Het bleek een foto van de hele school te zijn: de echte helden van Atlantis.

Na de Vossenjacht was het tijd voor een picknick. Het weer werkte mee, zodat de leerlingen heerlijk buiten konden genieten van de lunch. Omdat het op een Jenaplanschool heel normaal is dat de oudsten de jongsten helpen, waren groepjes gemaakt met kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Het is altijd weer heerlijk om te zien hoe goed de oudere leerlingen voor de jongere kinderen zorgen.

Speciaal voor het vijftigjarig jubileum was een lied geschreven dat alle kinderen samen hebben gezongen. Aan het einde van de schooldag was het feest voor alle leerlingen, hun ouders en oud-leerlingen. In bijna alle lokalen was wel iets te doen: karaoke zingen, schminken, kleuren, henna kunst, kinderdisco, Wii Dance en natuurlijk een kindercafé.

De feestdag werd afgesloten met een groot feest voor alle oud-leerlingen, hun ouders en oud-stamgroepleiders (leerkrachten). Het speellokaal was omgetoverd tot herinneringsruimte vol oude schoolfoto’s. In de grote zaal speelde een dj en verder was er vooral veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen. Het was erg gezellig. Aan het einde van de avond had iedereen moeite om weer afscheid te nemen.

We willen iedereen die het jubileumfeest tot een succes heeft gemaakt enorm bedanken!