De Waterval 6/7/8

Waterval

Groepsleiders

Ellen Stromeier (di, wo, do)
Email Ellen >
Odile Bodde (ma & vr)
Email Odile >

De Waterval is een bovenbouwklas: groep 6, 7 en 8. In deze klas zitten nu 25 kinderen. We hebben twee juffen. Dit zijn juf Ellen en juf Odile en we hebben nu een stagiaire,  juf Danique.

Aan het begin van het schooljaar hebben we zelf afspraken gemaakt, bijvoorbeeld ‘We zorgen voor elkaar’ en ‘We laten elkaar uitpraten en we luisteren naar elkaar’. Daarom worden er geen kinderen gepest of buitengesloten. Als er wel gepest wordt, of iemand voelt zich buitengesloten, dan praten we daar goed met elkaar over in de kring. Deze klas is heel gemixt tussen jongens en meiden. We spelen eigenlijk allemaal samen, ook als we naar buiten gaan.
We hebben in de klas allemaal een maatje. Zo zorgen we met elkaar voor een leuke sfeer en helpen we elkaar.

We leren in de klas veel verschillende dingen, zoals rekenen, schrijven, spelling (bloon), begrijpend lezen en WO. Ook zitten we elke dag in de kring.

We gaan ook ieder schooljaar op kamp naar Bladel. We hebben op kamp corvee en een mysterie dat gaat over Kaat en haar bendeleden. ’s Avonds schrijven we ook altijd in een dagboek over wat we die dag hebben meegemaakt.