Mijn naam is Natalie Mathot (42) en ik mag met ingang van het nieuwe schooljaar aan de slag als directeur van Jenaplanschool Atlantis. Hier heb ik ontzettend veel zin in ! Ik kijk er naar uit om iedereen persoonlijk te ontmoeten, maar maak graag van deze gelegenheid gebruik om me kort aan jullie voor te stellen.

Geboren in Kenia, met een Nederlandse vader en een Ierse moeder, heb ik het grootste deel van mijn jeugd in Nederland doorgebracht. Aan het einde van mijn studie Geschiedenis (Internationale Betrekkingen) ging ik aan het werk in de journalistiek. Dankzij onze dochter, Anne Linde, is mijn passie voor het onderwijs weer aangewakkerd. Zij zit namelijk (ook) op een Jenaplanschool. Door daar rond te lopen en mee te helpen, begon het bij mij weer te kriebelen.

Daarom ben ik vorig jaar de opleiding tot schoolleider gaan volgen. In april heb ik hiervoor mijn diploma behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik op verschillende scholen mogen meewerken en leren en heb ik me kunnen verdiepen in zaken als tweetalig onderwijs, handelingsgericht werken, kwaliteitszorg en de inzet van digitale leermiddelen.

Het zal waarschijnlijk niet verbazen dat ik een groot voorstander ben van Jenaplanonderwijs. Ik verheug me er dan ook op om onderdeel te mogen uitmaken van de leefwerkgemeenschap van Atlantis en samen, met leerkrachten, ouders en kinderen, te werken, te leren en natuurlijk te vieren.