Ons team

Anne de Greef

Groepsleider de Octopus (ma, di, do & vr) & coördinator onderbouw Anne is aan onze school verbonden sinds september 2015. Ze houdt er erg van om voor te lezen en te knutselen in de onderbouw. Waar de kinderen haar het meeste plezier mee doen? Dat is ongetwijfeld met hun mooie verhalen en hun leuke plannen en ideeën. Ze kan er ook erg van genieten als een kind iets nieuws geleerd heeft en daar zichtbaar trots op is. Ze vindt het belangrijk dat kinderen tijdens hun basisschooltijd ervaren dat iedereen zichzelf mag zijn en dat dat meer dan voldoende is om erbij te horen en mee te tellen. Haar vrije tijd brengt Anne vaak door met vriendinnen en ze leest graag.

Wietske Zuidema

Groepsleider de Vuurtoren (ma t/m vr) &

Sandy Kramer

Groepsleider het Zeepaardje (di t/m vr) Sandy werkt al op Atlantis sinds 1997. En nog elke dag met veel plezier. Het liefst is ze creatief bezig met de kinderen en brengt ze samen met hen de verschillende thema’s in de klas tot leven. Als ze ziet dat kinderen zichzelf kunnen zijn op school en plezier hebben met elkaar, is ze het meest gelukkig. In haar vrije tijd danst Sandy flamenco en gaat ze graag op reis. Het belangrijkste dat ze haar kinderen tijdens hun tijd op Atlantis wil meegeven? Dat is dat ze aardig leren zijn voor anderen en gebruik leren maken van hun kwaliteiten.

Rianne Tinga

Groepsleider De Onderzeeër  (do) Groepsleider Het Schateiland (vr) Rianne werkt sinds augustus 2015 op onze school. Rekenen en wereldoriëntatie zijn de vakken die ze diep in haar hart het liefste geeft. Ze kan ontzettend genieten van de spontaniteit en oprechtheid van haar kinderen, die haar het meest blij maken met een grote glimlach of een leuk verhaal. In haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om met gezellige mensen af te spreken en leuke dingen te ondernemen. Ook houdt ze erg van reizen. Wanneer ze even tijd heeft doet ze dan ook erg haar best om veel nieuwe plekjes te ontdekken. Wat ze haar kinderen het liefst meegeeft tijdens hun tijd op de basisschool? Dat is zonder twijfel ‘wees trots op wie je bent!’

Hedwig Speulman

Groepsleider ‘t De Onderzeeër (ma, di, woe, vr)

Simone Thielsch

Groepsleider ‘t Schateiland (ma t/m vr) Simone is sinds 2015 werkzaam op Atlantis. Zij is het liefst met met taal bezig. Dit kan een kringgesprek zijn, waarin kinderen leren hun mening te vormen met respect naar de ander, of een spellingles waarin taal gaat leven. De kinderen maken haar het meest blij als zij ziet dat ze open staan voor de wereld en zichzelf durven laten zien. In haar vrije tijd gaat Simone graag naar de film. Van zelf koken ontspant ze, maar ze gaat ook graag uit eten. Met vrienden leuke dingen doen doet Simone graag. En heel veel lezen. Het belangrijkste dat Simone de kinderen wil meegeven is dat je altijd het beste uit jezelf moet willen halen en jezelf niet hoeft te vergelijken met anderen. Er is er maar één van jou! Atlantis is een school in ontwikkeling. Doordat het team echt hart heeft voor de kinderen en de betrokkenheid van de meeste ouders groot is , vindt zij het fijn om op Atlantis te werken.

Jeanine Schnitzler

Groepsleider Het Kraaiennest (di, do, vr)

Odile Bodde

Stamgroepsleider Het Kraaiennest (ma & woe)   Odile kwam in januari 2016 naar Atlantis. Sindsdien mag ze dagelijks van onze kinderen genieten. En dan bovenal van hun leuke verhalen in de kring of als ze elkaar complimenten geven. Ook houdt ze erg van hun spontaniteit. Wanneer ze even aan haar komen vertellen wat ze hebben meegemaakt of juist nog gaan doen. Het liefst geeft ze Engels en spelling. In haar vrije tijd leest ze graag of gaat ze hardlopen, zwemmen of wandelen. Maar ook lekker in de zon zitten behoort tot haar favoriete bezigheden. Haar leerlingen geeft ze graag mee dat je alles kunt worden en dat je kunt doen wat je wilt. Zolang je maar nieuwsgierig bent, doorzet en vertrouwen hebt in jezelf.

Stephan Kreijkamp

Groepsleider De Windroos (ma, di, do, vr)Stephan werkt sinds augustus 2017 op Atlantis. Hij geeft graag wereldoriëntatie, vooral geschiedenis heeft zijn voorkeur. Naast het lesgeven wil hij graag het cultuuronderwijs op de Atlantis verder versterken en uitbouwen. De kinderen maken hem heel blij met hun verwondering, oprechtheid, humor, interesse, discipline, en af en toe een knuffel. In zijn vrije tijd sport Stephan graag. Hij houdt zich bezig met kunst en cultuur, lezen en koken. Hij wil kinderen graag meegeven hoe geweldig het is om de wereld te leren kennen, dat (vreemde) cultuur je zoveel over jezelf kan vertellen, dat openheid heel belangrijk is om een gesprek aan te gaan. Stephan kan erg opgaan in het moment, en gesprekken duren soms net langer dan gepland.

Paul de Kort

Groepsleider het Rif (do, vr) en groepsleider De Windroos (woe) Paul werd ruim 10 jaar geleden leerkracht op Atlantis. Na jaren in de middenbouw staat hij komend jaar voor het 4e jaar in de bovenbouw voor de klas. Hij vindt het heerlijk om te zien als kinderen, wanneer ze iets echt willen weten, er ook helemaal voor gaan en heeft een voorliefde voor het geven van rekenen. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar Ajax, samen met zijn zoon. Wat hij belangrijk vindt om zijn leerlingen mee te geven? Dat het ongelooflijk waardevol is om tijdens je schooltijd een goede basis neer te leggen voor de rest van je leven. Dat je daarvoor je uiterste best moet doen, maar dat je vooral ook niet moet vergeten om met volle teugen van alles te genieten.

Ellen Stromeier

Groepsleider Het Rif(ma, di, wo) Cördinator bovenbouw rekencoördinator Ellen werkt sinds 2006 bij ons op school. Begonnen als invaller, maar nooit meer bij ons weggegaan. Ze ervaart Atlantis als een fijne en veilige school die echt als ‘thuis’ voelt. Waar ze het meest blij van wordt? Dat is als kinderen zichzelf verbazen wanneer hen iets lukt waarvan ze niet gedacht hadden dat ze het konden. En dat ze deze successen vervolgens ook echt kunnen vieren. In haar vrije tijd is ze veel in de weer met haar dochter, tekent ze, kijkt ze graag Netflix-series en leest ze veel boeken. Wat ze haar kinderen het liefst meegeeft tijdens hun basisschooltijd is respect voor elkaar.

Anna Emmerzaal

Groepsleider Zeven Zeeën (ma, wo, do, vr) & Coördinator middenbouw  Anna is nieuw op Atlantis dit jaar. Hiervoor werkte ze veertien jaar als leerkracht op basisschool Insulinde in Amsterdam-Oost. Voordat ze de stap naar het onderwijs maakte, werkte ze jaren bij de Rabobank en in de makelaardij o.g. Elke dag opnieuw is ze nog steeds blij dat ze indertijd die stap gemaakt heeft. Want wat is het toch fijn om met kinderen te mogen werken. In haar vrije tijd leest ze graag ‘Indische’ boeken en daarnaast loopt ze met veel plezier met haar hond Ceasar door de duinen.

Bram Hemelrijk

Vakleerkracht beweging (ma, wo, do) Bram is verbonden aan onze school sinds 2013. Hij kan er erg van genieten als hij ziet dat zijn leerlingen plezier beleven tijdens de gymlessen en als ze steeds beter worden in dat wat ze aan het oefenen zijn. Wat hij ze het liefst meegeeft is zelfvertrouwen. Ook vindt hij het erg belangrijk dat kinderen leren wat zowel hun eigen grenzen als de grenzen van anderen zijn. In zijn vrije tijd is Bram een fanatiek sporter.

Kathinka Kreeberg

Groepsleider Taallab (ma, di, do, vrij) Kathinka werkt sinds 2007 bij ons. Naast de Schakelklas geeft ze dit jaar ook ‘Spelend Leren’ en begrijpend lezen in groep 3, en ondersteunt ze bij rekenen in groep 5. Ze houdt erg van taal, maar het allerliefste geeft ze drama en toneel. Gelukkig laat dit zich goed combineren. De aandacht die we op Atlantis besteden aan kunstvakken, wereldoriëntatie en de creatieve kant van taal passen goed bij haar. Het zal dan ook vast niet verbazen dat ze in haar vrije tijd graag naar voorstellingen en musea gaat. Het belangrijkste wat ze kinderen wil meegeven? Dat er maar één is zoals zij. Dat het daarom belangrijk is om jezelf te zijn, maar ook om anderen hiervoor de ruimte geven.

Heleen Prins

Onderwijs assistent (ma t/m vr) Heleen is sinds 2001 werkzaam op onze school. Daarvoor hielp ze al een paar jaar vrijwillig mee. Ze kent Atlantis overigens al heel wat langer, want in 1991 ging haar oudste zoon hier voor het eerst naar school. Heleen begeleidt kinderen die extra hulp bij lezen en rekenen nodig hebben en verzorgt ook de AVI/DMI toetsen die de voortgang van het lezen monitoren. Het doet haar veel plezier dat de kinderen daarvoor altijd graag met haar meegaan. Daarnaast begeleidt ze het schoolzwemmen van groep 5 en weet ze ook alles van de schoolmelk. In haar vrije tijd leest ze veel en geniet ze erg van haar katten. Ze is een groot dierenliefhebber.

Brenda Doorn

Intern begeleider

 Brenda is pas verbonden aan Atlantis. Ze vindt het bijzonder als kinderen haar in vertrouwen durven nemen en het maakt haar erg gelukkig als ze hen kan helpen en ziet groeien. Ze ervaart de kinderen op Atlantis als zelfstandig en mondig, maar zeker ook aanspreekbaar op hun verantwoordelijkheden. Dat schept een fijne sfeer op school. is sinds 2001 werkzaam op onze school. 

Siegerke Mathijssen

Administratief medewerker (ma, di, do, vr) Tekst volgt

Ina van Kersbergen

Vrijwilliger allerlei (di, wo, do) Tekst volgt

Tilly Driessen

Vrijwilliger onderbouw (ma t/m vr) Als klein meisje wilde ze al kleuterjuf worden, maar helaas kon die droom niet doorgaan. De vooruitzichten op de arbeidsmarkt waren te slecht en ze besloot om verpleegkundige te worden. Na 35 jaar met veel plezier in dit vak gewerkt te hebben, schonk het UWV haar de opleiding onderwijsassistente. En zo kwam ze in 2006 op Atlantis terecht als stagiaire, waarna ze nooit meer is weggegaan. Nu ondersteunt ze met veel liefde onze kinderen en leerkrachten in de onderbouw en doet ze alsnog wat ze als 10-jarige als grootste wens had.

Peter Schmidt

Vrijwilliger conciërge 

Bert Fredrikze

Directeur ad interim (3 dagen per week)
Werkte op veel scholen als interim directeur, waaronder enkele jenaplanscholen.
Is betrokken bij de scholen die hij leidt. Transparantie, positiviteit en goede communicatie en resultaten vindt hij belangrijk, naast het mensen-mens zijn voor alle geledingen.