Onze school

Atlantis was een eiland uit de Griekse mythologie waarover gezegd werd dat het het paradijs op aarde was. De mensen kwamen niets tekort en hun samenleving zou hoog-ontwikkeld zijn, met prachtige tuinen, vruchtbare landbouw en opvallende architectuur. Helaas werden de eilandbewoners steeds hebberiger. Ze gingen op rooftocht en wilden alsmaar meer. Uiteindelijk hebben de Griekse goden hen daarvoor gestraft en hebben zij Atlantis door middel van natuurrampen in de zee laten zinken. Als Jenaplanschool willen wij nastreven dat we met elkaar ook een klein stukje paradijs op aarde vormen. Aan ons de prachtige taak om een les te leren uit het verhaal van Atlantis. Met elkaar zullen we de school en alle mensen die er werken en leren, moeten behoeden voor hebzucht en moeten we goed voor elkaar en onze omgeving blijven zorgen. Wij zullen Atlantis laten voortbestaan. Het mysterie rondom Atlantis, of het nu echt bestaan heeft of niet, prikkelt de fantasie van kinderen. Vele wetenschappers hebben jarenlang onderzoek gedaan naar het bestaan van Atlantis. Op onze Jenaplanschool speelt onderzoekend leren juist bij wereldoriƫntatie een belangrijke rol. Dat onze school ook nog in de Waterschapsbuurt staat, maakt het helemaal een passende naam.

Iedereen kent elkaar

Atlantis telt rond de 225 kinderen en circa 20 groepsleiders. Er is groeiruimte tot 275 leerlingen. Dit houdt onze school klein genoeg om een gemeenschap te zijn waar iedereen elkaar goed kent en zich veilig voelt.