Vandaag, donderdag 13 april, vierden we Pasen op onze school. We begonnen met een Paasviering in de grote zaal, waarbij een aantal moeders op levendige wijze duidelijk maakten wat er gevierd wordt met Pasen. De kinderen waren erg betrokken en enthousiast! Daarna maakten alle kinderen Palmpasenstokken (zie boven). De een nog mooier dan de ander, compleet met chocolade-eitjes en broodhaantje. De bovenbouw heeft ze zelfs in elkaar getimmerd!

De kinderen kregen de opdracht te bedenken aan wie ze de stok zouden geven, want ook dat is de Paasgedachte; samen delen. Veel kinderen wilden het thuis geven aan hun ouders, aan de juf, een aantal aan zichzelf, en ook aan daklozen of als verjaardagscadeau. Er zijn vast nog veel meer mooie bestemmingen voor de prachtige Paasstokken. De onderbouw liep vlak voor schooltijd nog even buiten om hun kunstwerken te laten zien!

Al met al was het een hele fijne, zo nu en dan zonnige, witte donderdag.

Voor meer informatie over de betekenis en tradities rondom Pasen, kunt u kijken op: http://www.beleven.org/feesten/

Palmpasenstokken dankzij Gamma slotervaart

Dit jaar wilden we Pasen vieren met echt Palmpasenstokken. Maar daar waren wel flink wat latjes voor nodig. Twee stamgroepouders gingen op pad naar Gamma Slotervaart. De kosten bleken alleen wel behoorlijk wat hoger te liggen dan gepland.

Gelukkig wilden de mensen van Gamma wel hun hand over hun hart strijken en zo kwamen de ouders terug met dozen vol latjes tegen een flinke korting.

Gamma en natuurlijk de stamgroepouders bedankt! We willen ook meteen de ouders die de latjes tot Palmpasenstokken hebben getimmerd ook bedanken. Zo wordt het echt Pasen!