Met maar liefst twee finaleplaatsen (van de zes) mocht de plusgroep van Atlantis gisteren naar Nemo komen voor de prijsuitreiking van de eerst editie van de Youth4health Challenge. 

De ene finaleplaats was voor het groepje van Micah, Lucius en Sammy met de ‘Kleurenflits’. Dit idee voor een flitsend apparaat moet bewegen leuker en aantrekkelijker maken. De andere finaleplaats was voor het groepje van Faissal, Mohammed en Wissal. Mohammed en Wissal konden helaas niet bij de finale zijn. Zij zitten met Het Rif in Bladel. Jefta en Huseyin Mete stonden Faissal bij tijdens de presentatie van hun idee in Nemo. Hun ‘Pedals 2016’ zijn fietspedalen die onder het bureau kunnen worden gezet. Tijdens het werken kun je fietsen en met de Pedals kun je ook elektriciteit opwekken. Win-win.

De organisatie was zo onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen van onze school dat alle kinderen waren uitgenodigd voor de finale de Youth4Health Challenge Award 2016 in Nemo. Met 25 kinderen, plus leerkrachten en ouders, was Atlantis vertegenwoordigd. De finale werd gepresenteerd door Hans Lebbis. Een vakkundigde jury luisterde eerst naar de presentaties van de finalisten. Daarna mochten de aanwezige scholen het museum in, terwijl de jury zich beraadslaagde.

Alleen al het bezoek aan wetenschapsmuseum Nemo was een hele belevenis. Speciaal voor de deelnemers van de Youth4health Challenge was een zogenaamde kettingreactie opgezet, een soort domino-race die eindigde in het oplaten van een raket. Hierna wachtten fruit en een fris flesje water en was het tijd voor de prijsuitreiking. De finalisten van Atlantis grepen net naast de hoofdprijs; een mooie techniekkast. Wel hebben de plusgroepleerlingen een jaar lang programmeerles gewonnen.

Een prachtige prestatie en een prachtige prijs! We zijn uiteraard erg trots op onze leerlingen! Onze dank gaat ook uit naar alle ouders die op zo’n korte termijn tijd konden vrijmaken om het bezoek aan Nemo mogelijk te maken.

Youth4health Challenge

De Youth4Health Challenge is een competitie waarin kinderen oplossingen aandragen die de gezondheid bevorderen en als uitgangspunt kunnen dienen voor een nieuw product of activiteit. Eén van de criteria is dat de jonge deelnemers gebruik maken van technologie. Kijk voor meer informatie op www.ahti.nl.